Δημοσιεύσεις από: το Καλλιτεχνικό


Σχετικά με το Καλλιτεχνικό

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων


97 αναγνώσεις 22 αναγνώσεις

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – 2ο ΚΕΣΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα http://2kesy-v.thess.sch.gr του ΚΕΣΥ, έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό για την συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Σε ό,τι αφορά την εξ αποστάσεως ατομική συμβουλευτική μαθητών Β και Γ Λυκείου μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής αιτήματος από την παραπάνω ιστοσελίδα στην κατηγορία «Ανακοινώσεις».


566 αναγνώσεις 197 αναγνώσεις

Σύνδεση μαθητών στο eclass και εγγραφή σε μάθημα

Μετά τη δημιουργία λογαριασμού στο Πανελλήνο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) καλούνται οι μαθητές να συνδεθούν στην πλατφόρμα ασύγχρονης από απόσταση εκπαίδευσης η-Τάξη του ΠΣΔ <–κλικ εδώ και να εγγραφούν στα ψηφιακά μαθήματα του τμήματός τους (επιλέγοντας Εγγραφή σε μάθημα (πράσινο πλαίσιο, πάνω δεξιά) και στη συνέχεια τσεκάροντας το μάθημα που τους αφορά).

Ακολουθούν οδηγίες σύνδεσης


116 αναγνώσεις

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική ΑίτησηΔήλωση (Α-Δ) εντός του μηνός Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους (Φ.251/25089/Α5/ΦΕΚ 643 Β΄/2020 Υ.Α.).
Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2020, θα ισχύσει διπλό σύστημα εισαγωγής, είτε με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα είτε με το ΝΕΟ σύστημα.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια. Το έντυπο της Αίτησης – Δήλωσης αναρτάται στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ <–κλικ εδώ).

Ο/Η υποψήφιος/α κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει.

Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) στο Λύκειο (gymkallampel@sch.gr) για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020) στο Λύκειο που φοιτά, αν πρόκειται για μαθητή. Αν πρόκειται για απόφοιτο, τότε η Α-Δ αποστέλλεται στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε όποιο Λύκειο αποσταλεί και καταχωριστεί η Α-Δ του αποφοίτου, σε αυτό το Λύκειο ή στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο θα εξεταστεί ο απόφοιτος.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης.

Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο Λύκειο, στο πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Με νεότερες οδηγίες αργότερα, ο/η υποψήφιος/α ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης.

Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης είναι 30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020.

 

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ –> ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 41145