Δημοσιεύσεις από: το Καλλιτεχνικό


Σχετικά με το Καλλιτεχνικό

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων


172 αναγνώσεις

Ώρες ενημέρωσης γονέων 2020-2021

Για μερικούς/ές εκπαιδευτικούς λόγω της εργασιακής σχέσης τους με το σχολείο, προηγείται συνεννόηση μέσω mail

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αρχείο κάνοντας κλικ –> εδώ


171 αναγνώσεις

Αφορά Γονείς-Μαθητές- Εκπαιδευτικούς: Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,

στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων,

διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Ψυχοπαιδαγωγικές επιπτώσεις της πανδημίας και αντιμετώπισή τους»

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15‐12‐2020 και ώρα 17:30μ.μ.

 

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε, όποιος εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονέας έχει σχετικά ερωτήματα,

να τα διατυπώσει στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

στη διεύθυνση:www.submit.kmaked.eu έως τη Δευτέρα 14‐12‐20, ώρα 12:00 μ.μ.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/

και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητα.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεματολογία και τους ομιλητές, επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση: κλικ εδώ


48 αναγνώσεις

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

Η σχετική εγκύκλιος –> εδώ

Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 –> εδώ

 


89 αναγνώσεις

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2021

Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2021, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα ΜΟΝΟ από τους μαθητές/ριες τελευταίας τάξης ΓΕΛ και σε επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους.

Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές τελευταίας τάξης ΓΕΛ θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στη σχολική τους μονάδα (για το Καλλιτεχνικό: gymkallampel@sch.gr), η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά.
Η παρούσα εγκύκλιος αφορά μόνο τους μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ (Γ΄ ημερησίου και Γ΄ τριετούς εσπερινού) οι οποίοι/ες επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2021-22.

Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών/τριών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2021, ορίζεται το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου 2021 με ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγής, έτσι όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 7 και 61 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄).

Περισσότερες πληροφορίες στην εγκύκλιο που επισυνάπτεται, μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΛ με ΑΔΑ.pdf

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΛ.doc

Α-Δ ΓΕΛ 1 σελίδα για υποβολή.doc

Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ για υποβολή.doc

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ.doc

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2021.docx


108 αναγνώσεις

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί ένα αυτοτελές πρόγραμμα διδασκαλίας, υποστηρικτικό των μαθητών/τριών του Γυμνασίουστα μαθήματα:Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών και των μαθητριών στη μαθησιακή διαδικασία, η βελτίωση της απόδοσής τους, ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση,η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, καθώς και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 4194/29-9-2020 η Ενισχυτική Διδασκαλία υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.), που συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων Γυμνασίου της ίδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Σας γνωρίζουμε ακόμα ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α’ της με αρ. πρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στα τμήματα μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των Γονέων και Κηδεμόνων αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

Το ημερήσιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα, μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής και κάθε μαθήτρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Αν ενδιαφέρεστε το παιδί σας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Ενισχυτικής διδασκαλίας για τη σχ. χρονιά 2020-2021, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να στείλετε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική  διεύθυνση του σχολείου (gymkallampel@sch.gr) μέχρι την Τρίτη 24/11/2020, στις 2.00μ.μ. την αίτηση-δήλωση που ακολουθεί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε  το σχετικό ΦΕΚ εδώ.

Για συμπλήρωση της αίτησης-δήλωσης κατεβάστε το σχετικό έντυπο εδώ.