Δημοσιεύσεις από: το Καλλιτεχνικό


Σχετικά με το Καλλιτεχνικό

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων


29 αναγνώσεις

1ο Παγκόσμιο φεστιβάλ νεανικού φιλμ και βίντεο  

Στις 27 Ιανουαρίου 2018 γίνεται το 1ο Παγκόσμιο φεστιβάλ νεανικού φιλμ και βίντεο στην Nigata Ιαπωνία με την υποστήριξη της Παιδαγωγικής σχολής του πανεπιστημίου της Nigata.  Ο σκοπός είναι να αναδειχθούν νέοι τρόποι μάθησης με καλλιτεχνικό μέσο το βίντεο και το φιλμ και την  αλληλοεπίδραση μαθητών από όλο το κόσμο. Το καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, Λ/Τ Αμπελοκήπων «Δημήτρης Χόρν» εκπροσωπείται με τέσσερα βίντεο που έγιναν στα πλαίσια του μαθήματος «Εικαστικό Εργαστήρι» με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Μαρία Λέτσιου. Παρουσιάζονται στο φεστιβάλ τα εξής βίντεο:

  1. Βίντεο με τα αρκουδάκια από την εικαστική παρέμβαση στον εορτασμό της ημέρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συλλογικό έργο από τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου της κατεύθυνσης εικαστικών. Η ιδέα του βίντεο είναι του μαθητή Τάσου Σιάτρα (2017).
  2. Ντοκιμαντέρ για την εικαστική παρέμβαση στον εορτασμό της ημέρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παίρνουν μέρος: α) Κάμερα και μοντάζ μαθητής Σπύρος Λιαρμακόπουλος Α΄ τάξη γυμνασίου κατεύθυνση θεάτρου/κινηματογράφου, β) συνέντευξη η μαθήτρια Μαρία Χαλκιά Β΄ τάξη γυμνασίου κατεύθυνση χορού και γ) συνέντευξη ο Βενιαμίν Σεμερτζίδης μαθητής Β΄ τάξη γυμνασίου κατεύθυνση χορού (2017).
  3. Βίντεο με τίτλο «Μια τάξη, μα τι τάξη». κάμερα και μοντάζ μαθήτρια Ηλέκτρα Κερσανίδου, Γ’ τάξη γυμνασίου κατεύθυνση θεάτρου/κινηματογράφου. Συμμετέχουν οι μαθητές της Γ’ τάξη γυμνασίου κατεύθυνσης θεάτρου/ κινηματογράφου (2016).
  4. Βίντεο με θέμα «Το εικαστικό εργαστήριο», Συμμετέχει η μαθήτρια Κωνσταντίνα Κουνούπη Β΄ γυμνασίου της κατεύθυνσης εικαστικών. Κάμερα μαθήτρια Ναταλία Ταυλαμπόζη Β΄ γυμνασίου της κατεύθυνσης εικαστικών (2017).

 

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα βίντεο των μαθητών/τριών μαζί με τα βίντεο των Ιαπώνων μαθητών στην ετήσια έκθεση εικαστικών στο τέλος της χρονιάς.

[GCL festival2.jpg GCL festival1.jpg


112 αναγνώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ 2η ΕΠΑ.Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Αμπελοκήπων «Δημήτρης Χορν» στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με διάφορους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης συμμετέχει στη διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής της 2ης ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ με θέμα «Τέχνη και Χριστούγεννα».

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΠΑ.Σ. Θεσ/νίκης, Λαγκαδά 117-119.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Η Διευθύντρια

Αθηνά Ράλλη

kallit_epa.s.jpg

Christmas.jpg


103 αναγνώσεις 53 αναγνώσεις 83 αναγνώσεις