Δημοσιεύσεις από: το Καλλιτεχνικό


Σχετικά με το Καλλιτεχνικό

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων


18 αναγνώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο σας προσκαλεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στις 13:00 σε εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Εγκέφαλος: ένας γνωστός – άγνωστος», με ομιλήτρια την κ. Μ. Μαργαρίτη.

Η κ. Μ. Μαργαρίτη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και της European Dana Alliance for the Brain.

Παρουσιάζει και συντονίζει η κ. Α. Τσιγκοτζίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

Η ομιλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο «Brain Awareness Week» που έχει ως στόχο την ενημέρωση μαθητών και κοινού για τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Αντίστοιχες ενέργειες διοργανώνονται σε ένα διεθνές επίπεδο και συντονίζονται από την European Dana Alliance for the Brain, τη Federation of European Neuroscience Societies και την International Brain Research Organization. Για την Ελλάδα την οργάνωση αναλαμβάνει η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άστρον» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Χρ. Σμύρνης 16 και Κομνηνών)

πρόσκληση για καλλιτεχνικό, λύκειο.jpg


33 αναγνώσεις 33 αναγνώσεις 69 αναγνώσεις

«The NELKEN-Line» by Pina Bausch

Ένα διαδικτυακό project που διοργανώνει το ίδρυμα της Pina Bausch, στο οποίο θα πάρει μέρος και το Καλλιτεχνικό Σχολείο.
Σύντομα θα κυκλοφορήσει και βίντεο. Μείνετε συντονισμένοι.

 

Φωτογραφίες: Μάριος Κογιουμτζίδης

 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Χορού: Αννέτα Στάχταρη

 

rr.jpg

IMG_8509.jpg IMG_8547.jpg IMG_8557.jpg IMG_8714-2.jpg IMG_8732.jpg IMG_8771.jpg


50 αναγνώσεις

Συμμετοχή μαθητών/τριών του σχολείου στους Αγώνες Εκφραστικής Ανάγνωσης του Κολλεγίου Ανατόλια και διάκριση της μαθήτριας Ελένης Ορφανίδου

Από τις 2-4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Αγώνες Λόγου που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 45 σχολεία και συνολικά 350 μαθητές  από όλη την επικράτεια. Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διαγωνίστηκαν στα αγωνίσματα των Διττών Λόγων, της Εκφραστικής Ανάγνωσης, του Προτρεπτικού και του Αυθόρμητου Λόγου. Δύο μαθήτριες και ένας μαθητής από τη Β” Λυκείου πήραν μέρος στον Αγώνα της Εκφραστικής Ανάγνωσης. Πρόκειται για τους: Γκέντι Μπάλα, Ζωή Μπάτζιου, Ελένη Ορφανίδου. (Είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ένδεκα μαθητές/τριες αλλά μόνο τρεις επιτρεπόταν να πάρουν μέρος σε κάθε είδος αγώνα.) Συνολικά οι συμμετοχές στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν 87. Στον τελικό βρέθηκαν τρεις μαθήτριες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελένη, η οποία διαγωνίστηκε με απόσπασμα από το “Μαουτχάουζεν” του Ι. Καμπανέλλη, βιβλίο που της χαρίστηκε από τον Σύλλογο Γονέων για το φλουράκι που βρήκε στη βασιλόπιτά της! Εξαιρετικές κριτικές είχε και η Ζωή στα φύλλα αξιολόγησης που μας παραδόθηκαν, που κατέλαβε τη δέκατη θέση με το κείμενο του Ασράφ Φαγιάντ, “Ο τελευταίος της σειράς των απογόνων των προσφύγων” (μετφρ. Γιώργος Χουλιαράς), με προοπτικές και η ανάγνωση του Γκέντι στη “Σειρήνα” του Γιώργου Ιωάννου.

Οφειλόμενα τα συγχαρητήρια και στους τρεις, καθώς και στη καθηγήτρια κ. Κυπαρησία Συμεωνίδου που τους προετοίμασε. Τα αποτελέσματα όλων των Αγώνων καταδεικνύουν τη σημασία της διάκρισης των μαθητριών μας: http://www.anatolia.edu.gr/user_files/Greek_Forensics_Results.pdf