Δημοσιεύσεις στην κατηγορία: Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις του σχολείου


88 αναγνώσεις

Επαναλειτουργία Λυκειακών Τάξεων – από Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Αγαπητοί γονείς,

Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αναφέρει ότι «από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, όλης της χώρας, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή αντιλαμβανόμαστε ότι οι Λυκειακές Τάξεις του Καλλιτεχνικού Σχολείου θα λειτουργήσουν δια ζώσης, ενώ τα μαθήματα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα, θα σας σταλεί μήνυμα.

Για τη δια ζώσης λειτουργία του Καλλιτεχνικού Λυκείου – Μενεμένη

  1. Από την πλευρά του σχολείου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (αντισηπτικά, καθαρισμός, πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων κλπ).
  1. Τα τεστ (self-testing) θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Παρακαλούμε να δείτε τη διαδικασία στη διεύθυνση του ΥΠΑΙΘ «15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing»:

https://www.minedu.gov.gr/news/48316-07-04-21-15-xrisimes-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti-dia-zosis-epanaleitourgia-ton-lykeion-kai-to-self-testing

  1. Αύριο, Παρασκευή 9.4.21, στις 13:30, όλοι οι μαθητές του Λυκείου θα παρακολουθήσουν στη διεύθυνση της σχολικής νοσηλεύτριας κ. Λ. Λάγουρη α) οδηγίες για το τεστ και β) μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό.

https://minedu-secondary.webex.com/meet/lizlagouri

Με αίσθημα ευθύνης μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίο να συνεργαζόμαστε για  να διαφυλάξουμε πολύτιμα αγαθά, την υγεία μας αλλά και την εκπαίδευση στις καλύτερες κατά το δυνατόν συνθήκες.

Ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχεια

Η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Αθηνά Ράλλη


153 αναγνώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 21320/Δ2/2021 (ΦΕΚ 886/Β/5-3-2021) με θέμα «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων» ορίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων καθώς και η διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων (εδώ).

Αιτήσεις

Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής υποβάλλουν αίτηση κατά το χρονικό διάστημα από 2 μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους.

 

Η συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών στην επιλογή για φοίτηση σε Καλλιτεχνικό Σχολείο δεν στερεί το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο ή Μουσικό Γυμνάσιο.

 

Σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, τότε ο κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

 

Όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής / ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο / Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών/τριών στην κατεύθυνση του Χορού.

 

Αναμένεται η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ που καθορίζει τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων για το τρέχον έτος. Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τη δημοσίευση ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του σχολείου.

normal

 

 

 

Κυλιόμενη εικόνα (slider) στην αρχική σελίδα : Δημιουργία μαθήτριας του Σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Πολυμέσα της Γ΄Λυκείου 2020-21.


405 αναγνώσεις

1821 – Αποσπάσματα Πολιορκημένου Λόγου

Σύνδεσμος Βίντεο: https://youtu.be/_JT-FErn7IA

Ακούστηκαν:

Αναστασία Ηλωνίδου

Στεφανία Γιαννούση

Ευαγγελία Μαβίδου

Μιχαέλα Νικολαΐδου

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Παύλος Πόζογλου

Ηλίας Σαρίδης

Παναγιώτης Τιλκερίδης

Ελισσάβετ Τσαμτσή

Στεφανία  Πασχαλίνα Χατζηγιαννίδου

Ρένια Χατζηπαπαδοπούλου

Ακούστηκαν αποσπάσματα:

«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»
Διονύσιος Σολωμός

« Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»
Ιωάννης Μακρυγιάννης

«Θούριος»
Ρήγας Φεραίος

Κείμενα μαθητών/τριών της Α΄ τάξης του Καλλιτεχνικού Λυκείου Αμπελοκήπων

Αναστασία Ηλωνίδου

Στεφανία Γιαννούση

Ευαγγελία Μαβίδου

Κέλλυ Μαυρίδου

Μιχαέλα Νικολαΐδου

Παύλος Πόζογλου

Ελισσάβετ Τσαμτσή

Στεφανία  Πασχαλίνα Χατζηγιαννίδου

Σκηνοθετική επιμέλεια:
Τριανταφυλλιά Δημοπούλου

Μοντάζ:
Λευτέρης Τεκτονίδης

Έρευνα – Ιστορικό πλαίσιο:
Ηλέκτρα Λουκίδου

Το αφιέρωμα προέκυψε στην Α΄ τάξη Λυκείου- κατεύθυνση Θεάτρου Κινηματογράφου- κατά τη διάρκεια  των  μαθημάτων Δραματοποίησης Κειμένων και Ορθοφωνίας, για την Επανάσταση του 1821, βασισμένο κυρίως πάνω στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του εθνικού μας ποιητή.

Χρησιμοποιήθηκαν εικόνες για το 1821 από το διαδίκτυο καθώς και μουσικές από τις δ/νσεις :

Secret Garden
! https://www.youtube.com/watch?v=-sWnEWpS_fA

Νίκος Ξυλούρης
! https://www.youtube.com/watch?v=qmt0BvBiK9w

Κωσταντής Πιστιόλης

! https://www.youtube.com/watch?v=87yQUGkzrOI

Ennio Morricone
! https://www.youtube.com/watch?v=MBGeKmx7vv8&list=RDMBGeKmx7vv8&start_radio=1

Aποσπάσματα απο την ταινία  Ζάλογγο το Κάστρο της Λευτεριάς. 1959

© Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με ΛΤ, Αμπελοκήπων 2021


56 αναγνώσεις

ΠΑΡΑΤΑΣΗ-Υποβολή της Δήλωσης για Συμμετοχή Αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Σας ενημερώσουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε σε σχετικό Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του ΥΠΑΙΘ, παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης –Δήλωσης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, καθώς και για τη συμπλήρωση της ήδη υποβληθείσας Αίτησης-Δήλωσης μαθητών.

————————————————————————————————————————————————————————————————–

Σύμφωνα με την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’826) ΥΑ, οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του έτους 2021, θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο.

Επιπροσθέτως, δίνεται η δυνατότητα και στους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 , εφόσον το επιθυμούν, να τη συμπληρώσουν, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.
Όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου 2021 με ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγής, έτσι όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 7 και 61 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) καθώς και στις διατάξεις του Ν.4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α΄) στο ΜΕΡΟΣ Α΄ και ΜΕΡΟΣ Ε΄ .

 

Ο σχετικός σύνδεσμος στο Υπουργείο Παιδείας: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

 

Επισυνάπτεται ολόκληρη η σχετική εγκύκλιος και τα σχετικά έγγραφα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αίτηση-Δήλωση Απόφοιτοι 2021

1 ΓΕΛ – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Α-Δ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ_signed

3 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Α-Δ ΓΕΛ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ

4 ΟΔΗΓΙΕΣ Α-Δ ΓΕΛ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ

9 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ Α-Δ ΓΕΛ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 2021

12 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Α-Δ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2021

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2021


175 αναγνώσεις