192 αναγνώσεις

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων: Ενημέρωση σχετικά με το Στεγαστικό Πρόβλημα


Ενημέρωση

Ενόψει της επερχόμενης γενικής συνέλευσης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του καλλιτεχνικού σχολείου,  που ορίστηκε  για την Κυριακή 7-10-2018, στον χώρο του γυμνασίου, σας γνωστοποιούμε προηγούμενη ενημέρωση, αναφορικά με την στέγαση του σχολείου και επισημαίνουμε ότι: Από την προηγούμενη αυτή ενημέρωση*, της 7-9-2018, το σχολείο λειτούργησε,  στην υπάρχουσα κατάσταση, η υπόσχεση για χρηματοδότηση, από το υπουργείο παιδείας, ώστε να αντιμετωπιστούν, μη επιδεχόμενες αναβολής, ανάγκες του, δεν υλοποιήθηκε, η δε υπόσχεση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, ότι θα έδινε γραπτώς λύση στο ζήτημα του στεγαστικού, αποδείχθηκε εμπαιγμός.  Ήδη, ο συγκεκριμένος γενικός γραμματέας, διορίστηκε  προϊστάμενος στο γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, στην θέση της κ. Νοτοπούλου. 

*Σε συνέχεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του καλλιτεχνικού σχολείου, η οποία έλαβε χώρα την  20-5-2018  και αναμένοντας την απάντηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, την οποία κυρίως υποσχέθηκε στους μαθητές του σχολείου, όταν το επισκέφθηκε,  τονίζοντάς τους, πως την λύση στο στεγαστικό πρόβλημα, θα την είχε έτοιμη «με χαρτί και με μολύβι» εντός δύο μηνών, δηλαδή εντός του θέρους 2018, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:

 • Την Παρασκευή 26-7-2018, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε το σχολείο, μαζί με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, εκπρόσωπο του γραφείου του Πρωθυπουργού , τον Περ/κο Δ/ντη Εκπαίδευσης Κ. Μακεδ., τον Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης  Δυτ. Θεσ/νίκης και δύο μηχανικούς και ανακοίνωσε τόσο στην Δ/ντρια του σχολείου, όσο και στις δύο Υποδιευθύντριες,  πως:
  • Το Παπάφειο δεν θα παραχωρηθεί στο καλλιτεχνικό, αλλά σε άλλο σχολείο
  • Το καλλιτεχνικό σχολείο θα μείνει ως έχει και θα ανευρεθεί λύση για στέγασή του και σε όμορο τρίτο γειτονικό σχολείο
  • Θα κτιστεί με ορίζοντα τριετίας σχολείο στο οικόπεδο της οδού Μοναστηρίου, που θα παραχωρηθεί στον Δήμο, χωρίς όμως να έχει δρομολογηθεί κάτι σε αυτή την κατεύθυνση, για την οποία ακούμε από το 2015. Επομένως, το σχολείο θα παραμείνει στην παρούσα συνθήκη τουλάχιστον για τριετία
  • Στο μεταξύ διάστημα, θα δοθούν χρήματα στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης για να τακτοποιηθούν, οι τρέχουσες ανάγκες του.
 • Πρέπει επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι, ενώ συνέβησαν αυτά, στην Αθήνα ιδρύεται και τέταρτο καλλιτεχνικό σχολείο, καθώς και ένα ακόμη, στην Κοζάνη.
 • Περαιτέρω, στο σχολικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7-9-2018, στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο, παρουσία του συλλόγου διδασκόντων και μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας, οι εκπρόσωποι του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, μας πληροφόρησαν ότι δεν έλαβαν καμία οικονομική ενίσχυση για την επίλυση των λοιπών προβλημάτων του σχολείου.
 • Επίσης, με πρωτοβουλία της Δ/ντριας του σχολείου, συντάχθηκε για πολλοστή φορά, έγγραφη-αναφορά για το πρόβλημα στέγασης του σχολείου μας, η οποία κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, και το Υπουργείο με την σειρά του, διαβίβασε εκ νέου την αναφορά αυτή στους αρμόδιους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, γίνεται κατανοητό, ότι, μετά από πολύχρονους αγώνες και συνεχείς υποσχέσεις, η λύση που προτείνει το Υπουργείο, είναι όχι η ενιαία στέγη, αλλά η τριχοτόμηση πλέον του σχολείου. Επειδή, η κατάσταση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί, με τη νέα  μεγαλύτερη υποβάθμιση του καλλιτεχνικού σχολείου, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη τη νέα σχολική χρονιά, παρακαλούμε, μη διστάσετε να επικοινωνείτε με τον σύλλογο γονέων και ιδίως να συμμετέχετε στα συλλογικά όργανα. Θα ανακοινωθεί η σύγκλιση νέας γενικής συνέλευσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310348104, 6944323286, Μιχάλης Νηστικάκης (Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων).

 

Η ακριβής ώρα έναρξης της γενικής συνέλευσης, θα γνωστοποιηθεί σύντομα. Παρακαλούμε για την μαζική προσέλευση, δεδομένου ότι τα προβλήματα του σχολείου παραμένουν και επιτείνονται, χωρίς δε την συμμετοχή γονέων και μαθητών, μέσα από τα δικά τους συλλογικά όργανα, είναι βέβαιο ότι δεν θα προχωρήσει κανένα θέμα και ο εμπαιγμός από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας θα συνεχιστεί.

 

Σχολιάστε....