216 αναγνώσεις

Παράταση – Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020


Παράταση Υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και τη Δευτέρα 20-7-2020.
Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. τον Ιούλιο και λόγω της παράτασης της προθεσμίας υποβολής μέχρι και τις 20-7-2020, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον και τη Δευτέρα 20-7-2020.

—————————————————————————————————————————-

Ημερομηνίες λειτουργίας των Γενικών Λυκείων για την απόδοση κωδικού ασφαλείας για τη συμπλήρωση Μηχανογραφικών Δελτίων

Τα Γενικά Λύκεια θα παραμείνουν επιπλέον ανοικτά, για την απόδοση κωδικού ασφαλείας για τη συμπλήρωση Μηχανογραφικών Δελτίων

  • την Τρίτη 7-7-2020 (είχε ήδη ανακοινωθεί) και
  • την Παρασκευή 10-7-2020 (σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με αριθμό πρωτοκόλλου Φ251/85965/Α5/3-7-2020).
    • Την ημέρα αυτή θα αναρτηθούν και οι βαθμολογίες των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020.

——————————————————————————————————————————–

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, διαβάστε: 1) Δελτίο Τύπου ΥΠΑΙΘ –> κλικ εδώ

                                                                            2) Σχετική Εγκύκλιο ΥΠΑΙΘ –> κλικ εδώ

Οι μαθητές μπορούν να περάσουν την Τρίτη 30-06-2020 και την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, 10.00-13.00 για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης.

Το Σχολείο θα είναι ανοικτό, για θέματα σχετικά με το Μηχανογραφικό, την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς από το ΥΠΑΙΘ.

Σχολιάστε....