457 αναγνώσεις

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ COVID-19


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, καλημέρα!

Σας παρακαλούμε

α. να βεβαιώνεστε ότι το παιδί σας είναι υγιές κάθε μέρα πριν από τον ερχομό του στο σχολείο. Σε καμία περίπτωση δεν στέλνετε παιδί με πυρετό στο σχολείο.

β. όταν χρειαστεί να παραμείνει στο σπίτι λόγω συμπτωμάτων συμβατών με τη λοίμωξη Covid-19, να απευθύνεστε στον γιατρό σας για την απαιτούμενη ιατρική αξιολόγηση, την οποία πρέπει να φέρει το παιδί μαζί με τη δική σας σχετική αίτηση το πρωί της επιστροφής του στο σχολείο, όποτε αυτή οριστεί από τον γιατρό.

γ. σε περίπτωση που το παιδί σας έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα εκτός σχολείου, να παραμένει στο σπίτι για 14 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σε κάθε περίπτωση: ενημερώνετε από την πρώτη στιγμή το σχολείο για τον λόγο απουσίας του παιδιού με την αποστολή μηνύματος στο mail του σχολείου (gymkallampel@sch.gr)  και τηλεφωνικά (2310-744790 για το Λύκειο, 2310-727341 για το Γυμνάσιο). Αν ο λόγος απουσίας σχετίζεται με σύμπτωμα ασθένειας, επικοινωνείτε με τον ΕΟΔΥ ή τον γιατρό σας για οδηγίες και για να πάρετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη δικαιολόγηση των απουσιών, τα οποία προσκομίζει το παιδί  με την επιστροφή του.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να επιβαρύνει την έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα όλων μας, θωρακίζει όμως πρώτα τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους και διασφαλίζει τη σχολική κοινότητα, στο μέτρο πάντα του ανθρωπίνως δυνατού.

Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε στην πολύ δύσκολη καθημερινή μας προσπάθεια για τη διαχείριση του θέματος στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε συνοπτικά σε εικόνα τι ισχύει σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αυτά: https://dmaked.pde.sch.gr/attachments/article/566/flow%20chart%20covid-19%20FINAL.jpg

 

Με την ευχή να είστε και να παραμείνετε υγιείς,

 

Η Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Σχολείου

 

Σχολιάστε....