99 αναγνώσεις

Επαναλειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου 01ΦΕΒ2021


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την επιστροφή των παιδιών και των εκπαιδευτικών στο σχολείο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, στις 8.15, σημαίνοντας την έναρξη των μαθημάτων δια ζώσης.

Η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορεία καθώς και η σίτιση θα γίνουν κανονικά.

Βεβαιώσεις κυκλοφορίας των μαθητών θα δοθούν την πρώτη ημέρα στο σχολείο.

Προκειμένου όμως να διασφαλιστεί η ομαλή δια ζώσης λειτουργία του σχολείου μας, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση όλων για την τήρηση των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ιδιαίτερα τονίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα λεωφορεία μετακίνησης των μαθητών καθώς και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Είναι αναγκαία η σχολαστική εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και γενικά η τήρηση των κανόνων καθαριότητας και απόστασης. Βασικό είναι να τονίσετε στα παιδιά σας ότι πρέπει να μη συνωστίζονται και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Σας παρακαλούμε κάθε πρωί να ελέγχετε την υγεία των παιδιών σας, προτού αυτά αναχωρήσουν για το σχολείο. Γνωρίζετε πως στην εξέλιξη της ημέρας,  αν το παιδί σας δεν αισθανθεί καλά για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να το κοινοποιήσει αμέσως στο σχολείο και εμείς, με τη σειρά μας, συνομιλούμε μαζί σας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του όποιου ζητήματος.

Σε περίπτωση απουσίας του παιδιού σας θα πρέπει να ενημερώνετε με γραπτό μήνυμα τη Διεύθυνση του σχολείου από την πρώτη κιόλας μέρας, αναφέροντας τον λόγο απουσίας του.

Επίσης θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ριες άνω των 16 ετών έχουν τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 δηλώνοντας εθελοντικά
την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19  https://edu.testing.gov.gr/

Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε, τέλος, πως το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου φροντίζει προσεκτικά την καθαριότητα των σχολικών χώρων, χρειάζεται όμως, επιπρόσθετα, από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας η απαρέγκλιτη –κατά το δυνατόν– τήρηση των μέτρων που ορίζονται, ευελπιστώντας πως σταδιακά θα περιοριστεί ο κίνδυνος και θα παραμείνουμε ασφαλείς.

Σχολιάστε....