172 αναγνώσεις

Επαναλειτουργία Λυκειακών Τάξεων – από Δευτέρα 12 Απριλίου 2021


Αγαπητοί γονείς,

Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αναφέρει ότι «από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, όλης της χώρας, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή αντιλαμβανόμαστε ότι οι Λυκειακές Τάξεις του Καλλιτεχνικού Σχολείου θα λειτουργήσουν δια ζώσης, ενώ τα μαθήματα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα, θα σας σταλεί μήνυμα.

Για τη δια ζώσης λειτουργία του Καλλιτεχνικού Λυκείου – Μενεμένη

  1. Από την πλευρά του σχολείου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (αντισηπτικά, καθαρισμός, πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων κλπ).
  1. Τα τεστ (self-testing) θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Παρακαλούμε να δείτε τη διαδικασία στη διεύθυνση του ΥΠΑΙΘ «15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing»:

https://www.minedu.gov.gr/news/48316-07-04-21-15-xrisimes-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti-dia-zosis-epanaleitourgia-ton-lykeion-kai-to-self-testing

  1. Αύριο, Παρασκευή 9.4.21, στις 13:30, όλοι οι μαθητές του Λυκείου θα παρακολουθήσουν στη διεύθυνση της σχολικής νοσηλεύτριας κ. Λ. Λάγουρη α) οδηγίες για το τεστ και β) μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό.

https://minedu-secondary.webex.com/meet/lizlagouri

Με αίσθημα ευθύνης μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίο να συνεργαζόμαστε για  να διαφυλάξουμε πολύτιμα αγαθά, την υγεία μας αλλά και την εκπαίδευση στις καλύτερες κατά το δυνατόν συνθήκες.

Ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχεια

Η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Αθηνά Ράλλη

Σχολιάστε....