Εγγραφές & εξετάσεις εισαγωγής

big-bang-theory-cast-pictureΗ εγγραφή των μαθητών στην Α τάξη των Γυμνασίων (Καλλιτεχνικών Σχολείων) γίνεται κατόπιν επιλογής, ανά κατεύθυνση.

Κάθε μαθητής μπορεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, και δεν στερείται το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή σε Πειραματικά ή Μουσικά Γυμνάσια.
Εάν επιλεγεί σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, θα εγγραφεί στην κατεύθυνση που θα επιλέξει ο ίδιος τελικά.

Μετεγγραφές

Μετεγγραφές μαθητών σε οποιαδήποτε τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, από άλλο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, επιτρέπονται εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο υποδοχής και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Κατατακτήριες εξετάσεις

Αφού πραγματοποιηθούν οι μετεγγραφές από τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και εφόσον παραμένουν κενές θέσεις στη Β και στη Γ Γυμνασίου, συμπληρώνονται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων. Στις κατατακτήριες εξετάσεις, κάθε μαθητής μπορεί να είναι υποψήφιος μόνο σε μια κατεύθυνση. Η ύλη των εξετάσεων προέρχεται από την ύλη που διδάχθηκε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος στα Καλλιτεχνικά μαθήματα της κατεύθυνσης που επιθυμεί να παρακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος μαθητής.

Κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται για την εγγραφή μαθητών στην Α και Β τάξη του Καλλιτεχνικού Γενικού Λυκείου, για μαθητές που προέρχονται από άλλα Γυμνάσια & Λύκεια.

Εξετάσεις Εισαγωγής

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν αίτηση κατά το χρονικό διάστημα που κάθε χρόνο ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει εξετάσεις σε ειδικές επιτροπές για κάθε κατεύθυνση και διενεργείται σε χρονικό διάστημα προς το τέλος του διδακτικού έτους.

 

Παλαιότερες αναρτήσεις:

 

Διαδικασία επιλογής και εγγραφής σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια 2017 – 2018 (σχετικό άρθρο εδώ)

Διαδικασία επιλογής και εγγραφής σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια 2016 – 2017 (σχετικό άρθρο εδώ)

Διαδικασία επιλογής και εγγραφής σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια 2015 – 2016 (Εγκύκλιος)

Διαδικασία επιλογής και εγγραφής σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια 2013 – 2014 (Εγκύκλιος)

Διαδικασία επιλογής και εγγραφής σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια 2012 – 2013 (Εγκύκλιος)

Διαδικασία επιλογής και εγγραφής σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια 2011 – 2012 (Εγκύκλιος)

Διαδικασία επιλογής και εγγραφής σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια 2010 – 2011 (Εγκύκλιος)