Εισαγωγικές Εξετάσεις 2021 – Ημερομηνίες και Τόπος Διεξαγωγής

Ανακοίνωση ημερομηνιών και τόπου διεξαγωγής εισαγωγικών εξετάσεων 2021

Σας ενημερώνουμε ότι  οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Α΄ τάξη Γυμνασίου (σχ. χρονιάς 2021-2022) θα διεξαχθούν στο κτήριο που στεγάζει το Καλλιτεχνικό Λύκειο (τηλ. 2310 744790) στη Μενεμένη, στην οδό Ν. Κουντουριώτου 33 με Ομήρου, καθώς και στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου Μενεμένης(είσοδος και για τα δύο κτήρια από την οδό Ομήρου).
(Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να μεταβείτε στην οδό Ομήρου στη Μενεμένη. Δείτε την είσοδο από κοντά. Δείτε πώς μπορείτε να μεταβείτε με αστικό λεωφορείο).

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι μαθητές που συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις θα προσέρχονται στο σχολείο έχοντας μαζί τους δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Οι γονείς-συνοδοί των μαθητών δεν θα είναι δυνατόν να εισέρχονται στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων:

1. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

• Γραπτή εξέταση

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, ώρα: 11.00-12.00. Προσέρχονται όλοι/ες οι μαθητές/τριες.

Ώρα προσέλευσης: 10.30. Διάρκεια εξέτασης: 60΄.   Για τις ομάδες γραπτής εξέτασης κάθε ομάδας:  ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

• Πρακτική εξέταση ανά ομάδες

Τετάρτη 16 Ιουνίου, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 (σε μία από τις τρεις ημέρες). Για τις ομάδες και τις ώρες πρακτικής εξέτασης κάθε ομάδας:   ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Τρόπος αμφίεσης: Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Θεάτρου-Κινηματογράφου προσέρχονται στην πρακτική εξέταση με άνετη αμφίεση, κατά προτίμηση φόρμα αθλητική και μαλακά/αθλητικά παπούτσια, ώστε να διευκολυνθούν στις ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Καλό θα ήταν να μπορούν να μαζέψουν τα μαλλιά τους, αν χρειαστεί.

2. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΟΥ

• Γραπτή εξέταση

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, ώρα: 8.30-9.30. Προσέρχονται όλοι/ες οι μαθητές/τριες.

Ώρα προσέλευσης: 8.00. Διάρκεια εξέτασης: 60΄  Για τις ομάδες γραπτής εξέτασης κάθε ομάδας:   ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

• Πρακτική εξέταση ανά ομάδες

Τετάρτη 16  Ιουνίου 2021. Οι ομάδες και οι ώρες πρακτικής εξέτασης κάθε ομάδας: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρόπος αμφίεσης: Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Χορού προσέρχονται με κατάλληλη αμφίεση: μαύρο κορμάκι ή φανελάκι στενό, μαύρο κολάν κομμένο, ώστε να αφήνει ελεύθερο το πέλμα, κάλτσες και μαζεμένα μαλλιά.

3. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

• Σχέδιο και γραπτή εξέταση

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, ώρα 8:30-12:30. Προσέρχονται όλοι/όλες οι μαθητές/τριες.

  • ΝΕΟ ! Για την κατανομή των υποψηφίων της κατεύθυνσης των Εικαστικών Τεχνών σε ΑΙΘΟΥΣΕΣ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Ώρα προσέλευσης: 8:00.

Τρόπος αμφίεσης και υλικά: Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Εικαστικών προσέρχονται με  άνετη αμφίεση, με ρούχα που δεν θα φοβούνται να τα λερώσουν κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής τους, καθώς και με όλα εκείνα τα υλικά που πιθανόν να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν (μολύβια, σβηστήρα, ακουαρέλες, μαρκαδόρους κτλ εκτός από λαδομπογιές). Μόνο το χαρτί (30Χ50), στο οποίο θα ζωγραφίσουν, δίνεται από το σχολείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Προϋπόθεση συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι η προσκόμιση της δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος (self test) για Covid 19.

• Οι υποψήφιοι όλων των κατευθύνσεων προσέρχονται μισή ώρα πριν την εξέταση, στην οποία παίρνουν μέρος, γραπτή ή πρακτική εξέταση.

• Για τη γραπτή δοκιμασία και στις τρεις κατευθύνσεις τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους στυλό (μπλε ή μαύρο) και σβηστήρα.

• Καλό είναι με την προσέλευσή τους τα παιδιά να έχουν μαζί τους μια μικρή, έγχρωμη φωτογραφία προσώπου.

• Στις Κατευθύνσεις Θεάτρου-Κινηματογράφου και Χορού, στην πρακτική εξέταση ανά ομάδες, το κάθε παιδί θα εξεταστεί σε δύο διαφορετικές μέρες.

• Για τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων μπορείτε να κάνετε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

• Για την ασφάλεια όλων οι εξετάσεις θα γίνουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα και ρυθμίσεις της πολιτείας.

• Υπενθυμίζουμε πως για να μπορέσουν τα παιδιά να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξέτασης δεν θα πρέπει να υπάρχει οποιασδήποτε μορφής εκκρεμότητα στην αίτησή σας.

Για οποιοδήποτε θέμα/πρόβλημα με τα στοιχεία, την αναγραφόμενη κατεύθυνση του υποψηφίου ή για κάποια ερώτηση/απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο: 2310-727341, 8.30-13.30.