Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές/τριες, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.
Στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών, β) Θεάτρου – Κινηματογράφου και γ) Χορού.
Για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024 – 2025, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών, από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00, υποβάλλουν από κοινού, ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α.

Προσοχή:
Α) Αν δεν συντρέχει η απαιτούμενη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων για την συμμετοχή στις εν θέματι εξετάσεις δεν δύναται να συμμετάσχει ο/η υποψήφιος/α σε αυτές, παρά μόνο αν προσκομισθεί δικαστική απόφαση (προσωρινή διαταγή, απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, οριστική δικαστική απόφαση) που το επιτρέπει.

Β) Επίσης, στην περίπτωση εκείνη όπου η συμμετοχή στις εξετάσεις συνεπάγεται τυχόν μεταβολή του τόπου διαμονής του υποψηφίου, η οποία επιδρά ουσιωδώς στο δικαίωμα επικοινωνίας του γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, για την συμμετοχή απαιτείται η προσκόμιση είτε έγγραφης συμφωνίας των γονέων/κηδεμόνων είτε δικαστική απόφαση που εκδίδεται ύστερα από αίτηση ενός από τους γονείς και ρητώς επιτρέπει την συμμετοχή στις εξετάσεις.

Γ) Σε περίπτωση που ένας μαθητής/τρια επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α σε δύο κατευθύνσεις, τότε οι γονείς/κηδεμόνες του υποβάλλουν από κοινού δύο διαφορετικές αιτήσεις, μία για κάθε κατεύθυνση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δ) Η συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών/τριών στην επιλογή για φοίτηση σε Καλλιτεχνικό Σχολείο δεν στερεί το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο ή Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο).
Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Αμπελοκήπων θα ανακοινώσει το ακριβές πρόγραμμα των εξετάσεων μετά το πέρας της περιόδου υποβολής των αιτήσεων.


Απαραίτητα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά μαζί με την αίτηση:
1) Υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας
2) Λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο από το οποίο να αποδεικνύεται ρητώς η διεύθυνση της μονίμου κατοικίας του υποψηφίου
3) Αντίγραφο ταυτότητας γονέων/κηδεμόνων (και των δύο).
4) Για την κατεύθυνση του Χορού: πρέπει να ανεβούν στην ιστοσελίδα του σχολείου (βλ. πιο κάτω Διαδικασία υποβολής των αιτήσεων – δικαιολογητικών) σαρωμένες/σκαναρισμένες δύο (2) Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο ή Παιδίατρο (1η)  και από Ορθοπεδικό γιατρό (2η), στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών/μαθητριών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων. Σημείωση: Σαρώνετε/σκανάρετε το πρωτότυπο των ιατρικών γνωματεύσεων.
5) Βεβαίωση σύμφωνα με τα άρθρα 53 και 54 του ν.4823/2021 (Α’ 136), σε περίπτωση που ο μαθητής/-τρια δικαιούται να εξεταστεί προφορικά.
6) Δικαστική απόφαση (προσωρινή διαταγή, απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, οριστική δικαστική απόφαση), αν και εφόσον δεν υφίσταται συναίνεση των δύο γονέων/κηδεμόνων. Δύναται να προσκομισθεί επίσης και πιστοποιητικό περί μη άσκησης ένδικων μέσων, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι επήλθε το αμετάκλητο της δικαστικής απόφασης μέχρι και τις 16.09.2021 – και άρα δεν εφαρμόζεται το 1519 ΑΚ -, σύμφωνα με όσα ορίζει η υπό στοιχεία Φ1/117162/ΓΔ4/20-09-2021 εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ (ανακοινοποίηση στο ορθό στις 21-9-2021).
7. Υπεύθυνη δήλωση μέσω gov. συναίνεσης και των δύο γονέων/κηδεμόνων για συμμετοχή του παιδιού στις εν θέματι εξετάσεις.
Διαδικασία υποβολής των αιτήσεων – δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2024-2025, για φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου
Η κατάθεση των αιτήσεων  και όλων των δικαιολογητικών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη σελίδα:
Το Link θα τεθεί σε λειτουργία στις 13  Μαΐου επίσημη ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων εδώ…
Στην παραπάνω σελίδα θα βρείτε την Αίτηση, την Υπεύθυνη Δήλωση Μόνιμης Κατοικίας  και την Ηλεκτρονική Φόρμα Υποβολής της Αίτησης και των απαιτούμενων Δικαιολογητικών.
Το όνομα των αρχείων που θα υποβάλετε θα πρέπει να είναι της μορφής epitheto_onoma_perigrafi (π.χ. pappas_kostas_ptyxio).
Επιτρέπεται η μεταφόρτωση αρχείων αποκλειστικά σε μορφή pdf.
Το μέγεθος κάθε αρχείου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2 MB.
Για κάθε αίτησή σας (με όλα τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά) σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά αριθμός πρωτοκόλλου, βάσει του οποίου θα ανακοινωθούν και τα τελικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Καλλιτεχνικού σχολείου.
Σημείωση: Αν η αίτησή σας είναι ελλιπής ή παρουσιάζει λάθη ως προς τα ζητούμενα στοιχεία ή/και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, το σχολείο σάς ειδοποιεί σχετικά και εσείς πρέπει να τα αποστείλετε διορθωμένα/ συμπληρωμένα (μέχρι τις 31Μαΐου 2024 και ώρα 14.00), στην ηλεκτρονική διεύθυνση (και μόνο σ’ αυτή):
gymkallampel.exetaseis@gmail.com
Την ημέρα προσέλευσης για τις εξετάσεις ο/η κάθε υποψήφιος/α πρέπει να προσκομίσει οπωσδήποτε μια έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας.
Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων και τον αριθμό των εισακτέων μαθητών που ορίζονται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης θα ενημερωθείτε προσεχώς με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σχολείου.
Γενικές πληροφορίες που αφορούν στις εισαγωγικές εξετάσεις μπορείτε να δείτε με κλικ εδώ (την με αρ. πρωτ. 21320/Δ2/24-02-2021 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων» (Β΄ 886) διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β’ 1065/19-03-2021).
Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Αμπελοκήπων, Δευτέρα έως Παρασκευή, 11-14.00 μ.μ. (Τηλ. 2310-744790).
Σημαντικό:
Για να είναι έγκυρη υποψηφιότητα σας στις εξετάσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να επιβεβαιώσετε την καταχώρηση της αίτηση σας από το σχολείο μας, την επόμενη μέρα τηλεφωνικά στον αριθμό τηλεφώνου:2310744790, 11-13.00 μ.μ