Πενταήμερη εκδρομή Γ’ Λυκείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πενταήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου στην Σόφια της Βουλγαρίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με αρχηγό της εκδρομής την κ. Ειρήνη Γκεγκελασβίλι και συνοδούς την κ. Άννα Πορτίκα και τον κ. Χάρη Δημητρακόπουλο.
Πραγματοποιήθηκαν οι στόχοι εκπαιδευτικού και μορφωτικού χαρακτήρα με τις επισκέψεις σε παγκόσμιας φήμης μουσεία και πολιτιστικούς χώρους όπως Το κάστρο Πέλες, η παλιά πόλη Μπρασόβ, το κάστρο του κόμη Δράκουλα, το παλάτι του Κοινοβουλίου, το Romanian Athenaeum, Dimitri Gusti National Village Museum, Triumphal Arc Bucharest κ.α.
Επιτεύχθηκαν επίσης οι ψυχοκοινωνικοί στόχοι που επιδιώκουν την κοινωνικότητα και την κοινωνικοποίηση των μαθητών με την καλλιέργεια συναδελφικού πνεύματος την σφυρηλάτηση φιλικών δεσμών και κλίματος ηρεμίας.
Οι μαθητές μας λάτρεψαν το μαγευτικό Παρίσι των Βαλκανίων , εξερευνήσαν μια διαφορετική από την ελληνική κουλτούρα και εντυπωσιάστηκαν από την μνημειώδη αρχιτεκτονική του Βουκουρεστίου αλλά και της Σόφιας.
Αυτή η εκδρομή αποτέλεσε για τους μαθητές έναν ευχάριστο τρόπο να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν από τους γρήγορους ρυθμούς της Γ Λυκείου και να δημιουργήσουν πιο στενές φιλικές σχέσεις με τους συμμαθητές τους.
Τα παιδιά σκέφτονται την εκδρομή στο Βουκουρέστι και τις αναμνήσεις που δημιούργησαν εκεί με νοσταλγία και εύχονται να ξαναεπισκεπτούν τα μέρη αυτά στο κοντινό μέλλον.