Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Σχολείου μας στο Evangelisches Gymnasium Hermannswerder στο πλαίσιο ανταλλαγής μαθητών/τριών: Μια Ανεπανάληπτη Εμπειρία Μάθησης

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Potsdam της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου 2024 και υπήρξε μία από τις πιο αξέχαστες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες κουλτούρες, να εξερευνήσουν ιστορικούς τόπους και να εμπλακούν σε διαφορετικούς τρόπους ζωής. Κυρίως, όμως, ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία να ξανασυναντήσουν φίλους και φίλες.
Η φετινή εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Potsdam διοργανώθηκε με σκοπό να προσφέρει στους μαθητές μας μία πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία, που θα συμβάλλει στην ευρύτερη εκπαίδευσή τους. Οι μαθητές/τριές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα μνημεία, μουσεία ιστορικά και μουσεία τέχνης στο Πότσνταμ και το Βερολίνο, να γνωρίσουν τον γερμανικό τρόπο ζωής και να εμβαθύνουν στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.
Ωστόσο, πέρα από την ιστορία και την τέχνη, η εκπαιδευτική επίσκεψη μας προσέφερε επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου και να βιώσουμε την καθημερινότητα στην Γερμανία.
Συνολικά, η εκπαιδευτική επίσκεψή μας στο Potsdam αποτέλεσε μία ανεκτίμητη εμπειρία που ενίσχυσε την κατανόηση και την ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ταυτότητας των μαθητών/τριών μας. Αυτή η εμπειρία θα παραμείνει αξέχαστη για κάθε έναν/ κάθε μία από εμάς και θα μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να εξερευνούμε και να μαθαίνουμε από τον κόσμο γύρω μας.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα θέλαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας.

 

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος:
Δέσποινα Δαραβίγκα
Σοφία Νίκα
Μυρτώ Περτσινίδου