Ένας θεατρικός και ιστορικός περίπατος στην πόλη

O Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Αμπελοκήπων ? Μενεμένης προτείνει έναν θεατρικό και ιστορικό περίπατο στην πόλη την Κυριακή 10/5/2015 στις 11.30 πμ με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο.

Επικοινωνήσαμε με την ομάδα Thessaloniki Walking Tours (www.thessalonikiwalkingtours.com), που διοργανώνει θεματικούς περιπάτους στην πόλη και πετύχαμε μειωμένη τιμή συμμετοχής σ? αυτούς για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και τους γονείς τους (6 ? / άτομο).

Λίγα λόγια για τον περίπατο

Ο πρώτος θεατρικός περίπατος μας αφηγείται το θεατρικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης την εποχή της Μπελ Επόκ και του μεσοπολέμου συνδυάζοντας τα ιστορικά στοιχεία με τις μικρο-ιστορίες που κρύβονται σε διάφορες γωνίες της πόλης: από τον περίφημο Κήπο του Λευκού Πύργου, στο εμβληματικό «κόκκινο σπίτι» της Αγ. Σοφίας και από την πλατεία Αριστοτέλους στον φημισμένο Φραγκομαχαλά  θα περιηγηθούμε στον χρόνο και τις γειτονιές μίας εποχής που σημαδεύτηκε από συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα και σημαντικές προσωπικότητες.
Διάρκεια: περίπου 2,5 ώρες – φοράμε άνετα παπούτσια!

Κόστος: 6?/άτομο  – πληρώνουμε απευθείας την ξεναγό!

Δηλώσεις συμμετοχής: Άλκηστις Χαρσούλη 6971-578555 (ώρες 19.00-22.00)